19 maj - Update

Kul att se att så många kikat in på bloggen trots att jag varit så oaktiv. Jag har ju inte haft så mycket att skriva om.

Tävling den 21 april kändes som en smärre katastrof och jag var inte alls nöjd, känslan var riktigt usel. Jag avbröt LB:1 och red sedan ut i kollectingring. Mamma kände lite på Mexx och han var då varm över kotorna och ömmade i senorna när man klämde. På måndag morgon ringde vi kliniken och fick en tid på fredag. Vi hade inte en halt häst när vi kom tid men efter böjprov så var han inte fräsch. (Det vill säga, han går inte igenom en veterinärbesiktning). Så vi sprutade både höger och vänster framkotor och framknän och vila igen. Det enda jag kan konstatera som har varit ett avvikande beteende är att han inte haft någon form av framåtbjudning sedan jag hoppade i Bräcke då Mexx faktiskt vägrade, vilket han aldrig gör. Han är nog väldigt känslig för mjuka underlag och det måste vi ta hänsyn till. Det är otroligt tråkigt att det blir såhär nu när dressyr och hoppningen funkat så bra under vintern och vi mer och mer blivit ett team, men, det ända viktiga för mig är att han slipper ha ont. På fredag väntar återbesök på kliniken och det är det som bestämmer framtiden för oss!

Som tur är så finns det helt underbara människor runt omkring en när det tar emot. Ebba Liljeros som nu är för gammal för sin fina ponny Rosie, eller Rosa som hon kallas (som tagit nationella kval) erbjöd sig att låna ut henne. Det var den ponnyn jag red. Tyvärr så var hon inte 100% fräsch när det var en vecka kvar till tävling och vi vill absolit inte frästa på något mer! 

Efter tre veckor utan ridning satt jag upp på Agnethas ponny Tittut i söndags och red honom, han gick riktigt bra! I torsdags red jag han dressyr och hoppning under en lägerdag och det gick riktigt bra. Imorgon väntar tävling i Ånge, där div. II omg I i ponnyhoppning går. Åsbygdens RF har självklart ett lag och ett riktigt bra sådant! :)

Just nu skrittas Mexx och jag ber till Gud och hoppas för allt i världen att på fredag när vi åker hem från kliniken, att vi rullar hem mot Ås med en friskförklarad ponny i finkan!


Tittut!
Johanna Bergqvist - 2011