NF - SM, Vetlanda, 22 juli, dag 3

Sista dagen och då väntade hoppning! Vi låg bra till i kombinationen men vi visste att vi var tvungen att prestera för att det skulle räcka. Efter ett tags tjorvande hade vi fått i broddarna och det var dags för framhoppning inför 90 cm.
 
Jag var lite nervös eftersom att det var första gången på gräs men fick höra under framridningen att det var jättebra bana så då kändes det lite bättre. Han var superfin på framhoppningen, var inte i någonting alls och skötte sig jättebra. Det var mycket vägringar inne på banan och jag startade som 19e D-ponny blev lite nervös eftersom det var ganska "uppkört" framför första hindret. Han va i första hindret men då kom lite "jävlar anamma" fram i mig och jag började rida. Vi nollade grunden och tog det relativt lugnt i omhoppningen med tanke på gräsbanan. Det räckte dock för att gå upp i ledning! :) Sen kom det några och puttade ner oss men vi slutade placerad 4a av 28 stycken och vi var jättenöjda :)  
 
Det blev en lång väntan på att få veta hur vi låg till i kombinationen. Till slut ropar dom upp resultaten, det kändes som en evighet men vi hade nog inte kommit med. Men då, "5e placerad, Johanna Bergqvist & Vallas Mexx". Ja, vi lyckades, vi var placerad i kombinationen, det som hade varit vårat mål! Vi gick tillbaka till boxen och gav Mexx lite betfor och vatten, vi vilade oss innan nästa klass. Dock kände jag att han va lite trött så jag valde att  rida avd B istället.
 
Han kändes lika bra på framridningen, kanske något segare. Inne på banan blev han något trött men han skötte sig super, ställde upp för mig och hoppade allt, och vi nollade. Det kändes riktigt skönt! Efter klassen blev det prisutdelning för kombinationen sen lastade vi och försökte komma hem i bra tid! Eller ja, till Avesta! 
 
5e placerad i kombinationen, silver i utställningen, 4e placerad i engelsk ridklass, 4e placerad i 90 cm, felfri avd B i 1 meter.